Att utforska exotiska platser behöver inte kosta en förmögenhet och du behöver absolut inte vinna på lotteriet för att resa jorden runt – inte om du vet hur du ska titta på dina slantar. Vi har uppfyllt 10 tips för att resa på en budget.

Att resa är en sådan underbar möjlighet, och att kunna resa på en budget gör det mer tillgängligt för människor. Dessutom, om du spenderar mindre på ett äventyr har du pengar att spendera på ett annat. Budgetresor behöver inte heller vara mindre roliga. Det finns billiga ställen att resa till över hela världen, inklusive massor av ställen att resa på en budget i Europa. Det finns många sätt att spara pengar när du reser, från att planera din resebudget noggrant innan du reser, med tanke på ryggsäck och bildelning, till de val du gör (t.ex. mat) när du är på resan.

Här är de 10 tipsen för att resa på en budget:

1. Kom på en plan

Att resa spontant är fantastiskt, om du har lyxen av tid och pengar över. Men om du reser på en budget är det första du ska göra att komma med en plan. Du behöver inte ha en snäv, timme för timme resplan, men du bör åtminstone ha en uppfattning om hur länge du kommer att tillbringa i varje stad eller land, och vet vägen som ditt episka äventyr kommer att ta. Att lämna mindre åt slumpen innebär mindre oväntade utgifter; Sista minuten-flyg och boende är ofta mycket dyrare.

2. Resa under lågsäsong

Undvik resor under skolloven, det är när resebranschen höjer priserna för att dra fördel av familjer som bara kan resa under dessa veckor. Undersök den bästa tiden att besöka din avsedda destination och res sedan strax före eller efter dessa datum. Detta kallas "axelsäsong", där du fortfarande kommer att ha en fantastisk resa men kanske solen inte kommer att skina lika starkt (och på plussidan kommer det inte att vara riktigt lika varmt.) Hotell och flygbolag sänker sina priser för att locka kunder under denna tid. tid.

3. Packa ordentligt

Se till att du tar med dig allt du behöver så att du inte behöver handla när du är borta (förutom några souvenirer). Oavsett vart du är på väg, ta minst ett par långa jeans, varm luvtröja och vattentät jacka för oförutsägbara väderincidenter. För några djupgående råd, kolla in vår "Resa som ett proffs" guide att packa för alla slags resor.

4. Boka i förväg

Sista minuten-erbjudanden kan vara en gåva, men det är ofta billigare (och mindre stressigt!) att boka transport, boende och aktiviteter i god tid.

5. Eller, på mindre turistiga resmål, vara spontan

Boende annonseras inte alltid online och du kanske spara pengar genom att boka direkt med ägaren, särskilt för platser i små städer eller i hemvistelser. Det beror verkligen på vart du ska!

6. Omfamna kollektivtrafiken

Bussar och tåg är billigare än flyg. Det är så enkelt! En resa på ett nattåg innebär också att du har en natt mindre på ett vandrarhem att betala för...

7. Flyg mitt i veckan

Flyg är dyrare på helgerna, eftersom fler är fria att resa. Prova och flyga mellan tisdag-torsdag, om du kan.

8. Skaffa ett lokalt SIM-kort

Dataroaming eller att betala för WiFi utomlands kan vara utpressande. Ett sätt att spara pengar när du reser är att skaffa ett lokalt SIM-kort med lokalt prissatta datapaket. Du vill ha data för att navigera runt och hålla kontakten med hemmet!

9. Sök efter gratis saker att göra på din valda destination

Ett bra topptips för att resa på en budget är att leta efter gratis saker att göra vart du än är på väg. Det kan vara att vissa museer är gratis vissa dagar eller att det finns lokala evenemang på. Glöm inte klassikerngratis rundvandring', ett bra sätt att se staden du besöker. Kom bara ihåg att det är vanligt att dricka i slutet.

10. Få rekommendationer från lokalbefolkningen

Lokalbefolkningen vill definitivt inte betala turistpriser för mat, dryck och aktiviteter. Prata med någon från området (kanske någon i vandrarhemsreceptionen) och ta reda på deras favoritställen. Jag kan garantera att du inte kommer att bli besviken!

10 (extra) Bestäm din budget och håll dig till den

Det finns väldigt få platser som inte kan resas med en låg budget. Det finns gratis saker att göra på varje destination, så du behöver bara hantera dina förväntningar på hur många dyra aktiviteter du kan göra där eller hur ofta du kan äta ute på restauranger, till exempel. När du har planerat din budget, försök att inte spendera för mycket. det kommer bara att orsaka mer stress senare på din resa eller när du kommer hem.


Få uppdaterad COVID-19-reseguide i CheckMyTrip

Nu inne CheckMyTrip, du kan kontrollera covid-19-resebegränsningarna för ditt ursprung och din destination som en del av din resplan eller direkt i appen, om du inte har en resa planerad ännu.

Läs mer om covid-19 resevägledning här

Källor: Var är Mollie?, ef.com

Lämna ett svar