Sugen på att komma i backen i vinter? Här är den nuvarande positionen med 14 ledande skidnationer runt om i världen – 10 av dem har redan öppet skidområden för säsongen 21-22.

Andorra CheckMyTrip

Andorra

Gränser öppna: Ja

Inträde utan att vara helt vaccinerad? Ja

Skidsäsongen Har du redan börjat? Nej

Inträdesregler: Alla över 6 år måste också kunna visa antingen bevis på Covid-vaccination, ett negativt PCR-testresultat inom 72 timmar före ankomst, eller bevis på återhämtning från Covid. Resa in är via Frankrike eller Spanien så du måste följa inresereglerna i vilket land du än anländer genom samt Andorras.

Pandemioperationer i Andorras skidorter: Ansiktsmasker är obligatoriska för alla som är 8 år eller äldre i slutna offentliga utrymmen som barer, restauranger och butiker. Alla som är åtta år eller äldre måste bära mask. Gränsen på åtta i grupper i barer och restauranger och sociala distansåtgärder kvarstår.

Austria CheckMyTrip

Österrike

Gränser öppna: Ja

Inträde utan att vara helt vaccinerad? Ja (men du måste sätta dig i karantän)

Skidsäsongen Har du redan börjat? Ja

Inträdesregler: Du behöver bevis på fullständig vaccination för att komma in utan karantän. Du kan komma in med ett negativt Covid-test eller bevis på tillfrisknande för en nyligen genomförd infektion men kommer att behöva sätta dig i karantän i 10 dagar med möjlighet att minska till 5 dagar med ett PCR-test på dag fem.

Pandemiverksamhet i österrikiska skidorter: Du behöver bevis på vaccination eller ett negativt Covid-test eller på återhämtning för en nyligen inträffad infektion för att kunna använda skidliftarna och afterski-anläggningarna. Restriktionerna kommer att öka om antalet personer på sjukhus stiger över vissa förinställda nivåer.

Bulgaria CheckMyTrip

Bulgarien

Gränser öppna: Ja

Inträde utan att vara helt vaccinerad?  Ja från, EU/Schengen och andra områden men mer komplicerat.

Skidsäsongen Har du redan börjat? Nej

Inträdesregler: Enklast om helt vaccinerad kommer från EU/Schengen med EU:s digitala covid-certifikat som bevisar detta, mer komplext men möjligt från alla länder utom rödlista annars.

Pandemiverksamhet i bulgariska skidorter: Den bulgariska regeringen har sagt att skidåkare inte kommer att behöva ha det digitala vaccincertifikatet för att kunna åka skidor i detta skede, och att samma protokoll som förra säsongen, inklusive mask som bärs av resortens anställda och besökare och andra normala åtgärder för att förhindra spridning av covid, kommer att gälla. plats.

Canada CheckMyTrip

Kanada

Gränser öppna: Ja

Inträde utan att vara helt vaccinerad? Nej

Skidsäsongen Har du redan börjat? Nej – men Lake Louise öppnar fredag 5 november

Inträdesregler: Om du är helt vaccinerad (minst 14 dagar före resan) resenärer kan du återigen resa till Kanada på några få villkor. Du måste också tillhandahålla bevis på ett negativt COVID-19-negativt test som är mindre än 72 timmar gammalt och du kan bli ombedd att ta ett nytt test vid ankomst (detta görs slumpmässigt vid ankomster). avresan) eller bevis på ett positivt testresultat taget mellan 14 och 180 dagar. Du måste också ladda upp bevis på vaccination, karantän och reseinformation upp till Kanadas ArriveCAN-portal minst 72 timmar innan du reser.

Pandemioperationer i kanadensiska skidorter: Från början av november började ett antal kanadensiska skidorter att meddela att skidåkare skulle behöva vaccineras helt för att kunna använda hissar för att uppfylla provinsiella/nationella folkhälsoriktlinjer för att kunna arbeta med kapacitet. Annars varierar verksamheten i viss utsträckning beroende på provins och utväg och kan ändras ofta. Kapacitetsbegränsningar och att bära mask inomhus kan vara en faktor. Vissa orter har krävt att all personal ska vaccineras. Vissa rapporterar problem med att anställa tillräckligt med personal på grund av problem med arbetsvisum.

Finland CheckMyTrip

Finland

Gränser öppna: Ja – från länder i EU/Shengenområdet med låg risk.

Inträde utan att vara helt vaccinerad? Ja från EU/Shengen-området och andra godkända lågriskländer men mer komplicerat. Vanligtvis inte bara för fritid från Storbritannien, men brittiska medborgare kan komma in om de är helt vaccinerade.

Skidsäsongen Har du redan börjat? Ja

Inträdesregler: Dubbelstyckade personer från lågriskländer inom EU/Schengenområdet kan komma in utan test. Inträde möjligt för de med enstaka stötar och andra omständigheter men testning krävs.

Pandemiverksamhet i finska skidorter: Social distansering och att bära inomhusmasker förblir normen.

France CheckMyTrip

Frankrike

Gränser öppna: Ja

Inträde utan att vara helt vaccinerad? Ja – om landet du kommer ifrån finns på listan över accepterade länder och du tar tester och får ett negativt resultat.

Skidsäsongen Har du redan börjat? Ja

Inträdesregler: Landet du anländer från måste vara ett Frankrike tillåter inresa från och du behöver normalt vara helt vaccinerad. Alla ankomster måste fylla i ett formulär före resan.

Pandemioperationer i franska skidorter: För närvarande behöver besökare inte ett Covid-kort för att komma åt skidliftarna, även om detta kan komma att ändras om Covid-situationen förändras i landet. Du måste dock fortfarande visa "pass sanitaire" (https://www.gouvernement.fr/info-coronavirus/pass-sanitaire) för t.ex. viss kollektivtrafik, evenemang och kulturella utrymmen med över 50 personer, och andra faciliteter som barer. Ansiktsmasker krävs i alla slutna offentliga utrymmen i Frankrike.

Italy CheckMyTrip

Italien

Gränser öppna: Ja

Inträde utan att vara helt vaccinerad? Ja (men karantän krävs om inte helt vaccinerad)

Skidsäsongen Har du redan börjat? Ja

Inträdesregler: Landet du anländer från måste vara ett Italien tillåter inresa från och du behöver normalt vara helt vaccinerad och visa ett negativt test taget inom 48 timmar innan du reser in i Italien. Ovaccinerade ankomster är tillåtna men måste också visa bevis på det negativa testet och kommer att behöva isolera sig i fem dagar. Alla ankomster måste fylla i ett formulär före resan.

Pandemiverksamhet i italienska skidorter: Ett "grönt pass" krävs för alla som är 12 år och äldre för att få tillgång till offentliga utrymmen inklusive barer, restauranger, utställningar, spa, gym och inomhuspooler. Covid-kort krävs för alla som är 12 år eller äldre. Ansiktsmasker måste bäras krävs i slutna utrymmen inklusive kollektivtrafik, samt utomhusutrymmen där social distansering inte är möjlig.

För regler om skiddestinationer skulle det bästa vara att konsultera den relevanta regionala turistbyråns webbplats eftersom regionerna i Italien har ett visst mått av oberoende att bestämma sina egna regler. Till exempel för Trentino-regionen: https://www.visittrentino.info/en/articles/practical-info/coronavirus-info

Japan CheckMyTrip

Japan

Gränser öppna: Nej

Inträde utan att vara helt vaccinerad? Inget inträde oavsett om det är vaccinerat eller inte.

Skidsäsongen Har du redan börjat? Nej

Inträdesregler: Gränser stängda.

Pandemioperationer i japanska skidorter:  Dessa skiljer sig åt mellan orter och regioner men maskbärande och distansering är i allmänhet normen.

Anmärkningar: COVID-19-fallen har minskat dramatiskt sedan toppen av sin tredje våg i augusti. I början av oktober släppte landet sitt undantagstillstånd för coronaviruset för första gången på sex månader.

Norway CheckMyTrip

Norge

Gränser öppna: Ja

Inträde utan att vara helt vaccinerad? Ja från vissa länder.

Skidsäsongen Har du redan börjat? Ja

Inträdesregler: Inresa tillåts från ett antal länder (EU/UK och andra) om de är helt vaccinerade eller med bevis på återhämtning från en covid-infektion under de senaste sex månaderna. Ovaccinerade resenärer kan också komma in från dessa länder utan att behöva göra ett test om landet har en låg infektionsfrekvens. I skrivande stund hade Storbritannien en hög infektionsfrekvens och testning och karantän krävdes tillsammans med behovet av att fylla i ett platsformulär. Länders status ändras enligt infektionsfrekvensen.

Pandemiverksamhet i norska skidorter: De flesta regler har mildrats i Norge men enskilda skidorter kan fortfarande kräva att covid-åtgärder följs.

Scotland CheckMyTrip

Skottland

beställningar öppna: Ja

Inträde utan att vara helt vaccinerad? Ja

Skidsäsongen Har du redan börjat? Nej

Inträdesregler: Inga resebegränsningar från Storbritannien.

Pandemioperationer i skotska skidorter: I Skottland måste masker fortfarande bäras på offentliga inomhusplatser som kaféer, barer och gondolstugor.  

Spain CheckMyTrip

Spanien

Gränser öppna: Ja

Inträde utan att vara helt vaccinerad? Ja från vissa länder inklusive Storbritannien men du måste visa ett negativt nyligen testresultat.

Skidsäsongen Har du redan börjat? Nej

Inträdesregler: För att komma in i Spanien måste du visa upp ett digitalt vaccinationsintyg som visar att du har fått hela vaccinationsprogrammet eller ett diagnostiskt certifikat som visar att du har testat negativt för covid.

Pandemioperationer i spanska skidorter: Masker och 1,5 m social distansering är fortfarande obligatoriska inomhus i Spanien.

Sweden CheckMyTrip

Sverige

Gränser öppna: Ja – till EU- och Schengenländer och utvalda andra nationer.

Inträde utan att vara helt vaccinerad?   Ja från några godkända nationer.

Skidsäsongen Har du redan börjat? Nej

Inträdesregler: Sverige har komplexa inreseregler om du inte bor i EU/Schengenområdet och inte är helt vaccinerad, men det är allt mer möjligt att resa dit på fritiden om du uppfyller kraven för ankomster från destinationen du kommer ifrån.  

Pandemiverksamhet i svenska skidorter:

Senaste info:  https://www.krisinformation.se/en/hazards-and-risks/disasters-and-incidents/2020/official-information-on-the-new-coronavirus/travel-restrictions

Switzerland CheckMyTrip

Schweiz

Gränser öppna: Ja

Inträde utan att vara helt vaccinerad? Ja från utvalda länder.

Skidsäsongen Har du redan börjat? Ja

Inträdesregler: Inträde utan begränsning för personer som kan visa att de är helt vaccinerade. Ovaccinerade ankomster måste uppvisa ett negativt PCR-test (inte äldre än 72 timmar) eller ett negativt snabbt antigentest (inte äldre än 48 timmar). Ett andra test krävs fyra till sju dagar efter inträdet. Du kan kontrollera din position här:  https://travelcheck.admin.ch/home

Pandemioperationer i schweiziska skidorter: För att komma in på värdshus inomhus måste du kunna visa bevis på vaccination eller återhämtning från Covid, eller ett negativt PCR-test taget inom 72 timmar/antigentest inom 48 timmar. Ansiktsmasker är obligatoriska i kollektivtrafiken och inomhus i allmänna utrymmen.

Usa CheckMyTrip

USA

Gränser öppna: Från 8 novemberth till medborgare i 33 länder inklusive Storbritannien och EU.

Inträde utan att vara helt vaccinerad? Nej

Skidsäsongen har du redan börjat? Ja

Inträdesregler: Resenärer över 18 år måste bevisa att de fått WHO-godkända covid-19-vacciner. De under 18 år måste visa negativa testresultat från tre dagar före resan.

Pandemiverksamhet i skidorter i USA: Dessa varierar från stat till stat, land till län, företag till företag och tillvägagångssätt. Men de flesta restriktioner är begränsade. Många kräver ansiktsbeläggning inomhus och några kräver bevis på vaccination under begränsade omständigheter (cafeterian inomhus) men inte för att åka hiss.

Källor: I snön


Få uppdaterad COVID-19-reseguide i CheckMyTrip

Nu inne CheckMyTrip, du kan kontrollera covid-19-resebegränsningarna för ditt ursprung och din destination som en del av din resplan eller direkt i appen, om du inte har en resa planerad ännu.

Lämna ett svar