Vad är Global Entry?

Global Entry (GE) är ett av två populära "Trusted Traveler Programs" som drivs av den amerikanska regeringen, och det är det bästa sättet att rensa immigration snabbt efter ditt internationella flyg tillbaka för att komma in i USA. Och när vi säger snabbt menar vi snabbt.

Global Entry ger dig tillgång till en dedikerad linje ... och hela processen tar några minuter!

Det andra Trusted Traveller-programmet är TSA PreCheck, som du kan använda för att hoppa över långa köer vid flygplatssäkerhet innan du sätter dig på ditt flyg oavsett om du reser inrikes eller internationellt. 

Men en del av anledningen till att Global Entry är så populär – och kraftfull – är att den också kommer med TSA PreCheck. Det betyder att du kan hoppa över långa köer vid säkerhetskontrollen på väg in till flygplatsen och när du kommer tillbaka till landet genom immigration.

Så om du reser internationellt bara en gång, gör det Global Entry till det enkla valet framför PreCheck.

Båda programmen har ett femårigt medlemskap när du väl är inskriven. Global Entry kostar $100, medan PreCheck kostar $85. Och som du ser nedan erbjuder fler och fler kreditkort krediter för att täcka registreringskostnaden.

Hur man får globalt inträde

Global Entry i sig kostar $100 för ett femårigt medlemskap. Men många kreditkort inkluderar en kredit Global Entry eller TSA PreCheck-registrering som en förmån. Det verkar som om ett nytt kort lägger till den här funktionen varje år.

Global Entry Application

Att registrera sig för Global Entry innebär en tvåstegsprocess: 

  1. Fyll i en onlineansökan. En steg-för-steg översikt över ansökningsprocessen finns på Webbplatsen för US Customs and Border Protection (CBP).
  2. Efter villkorligt godkännande av din ansökan, framgångsrikt slutföra en bakgrundskontroll, plus en personlig intervju en bränna Inskrivningscenter eller vid ankomst till USA kl Registrering vid ankomst (EoA) plats. Observera att du måste ha med dig ett giltigt pass för att slutföra din registrering. 

Vilka är fördelarna med Global Entry-medlemskap? 

Det finns flera fördelar med Global Entry, där den största är att spara tid vid säkerhetskontroller på flygplatser. Ingen tycker om att stå i långa TSA-köer, och att ha Global Entry kan hjälpa dig att undvika det.

Dessutom, här är några fler fördelar med att ha Global Entry-medlemskap:

  • Det inkluderar TSA Precheck™-medlemskap.
  • Du behöver inte ta bort flera föremål från din handbagage, inklusive skor, bärbara datorer, vätskor, bälten och lätta jackor när du går igenom flygplatssäkerheten.
  • Inga papper behövs vid ankomst.
  • Inga bearbetningslinjer.
  • Möjlighet att tullklarera innan du anländer till USA (i tillämpliga fall).

Hur man använder Global Entry

Att använda Global Entry är en mycket smidig process. När du har gått igenom ansöknings- och godkännandeprocessen behöver du bara ditt kända resenärsnummer. Detta kallas vanligtvis för "KTN".

För att göra din Global Entry-upplevelse är det bästa praxis att lägga till din KTN till alla dina frequent flyer-program. När du har gjort detta kommer din biljett att fyllas med ditt TSA Precheck™/Global Entry-medlemskap, och du kan ta dig igenom flygplatssäkerheten. Om du inte gör detta måste du manuellt lägga till din KTN till varje flyg du köper, eller lägga till den manuellt på flygplatsen med en flygbolagsrepresentant.

Efter detta är ditt medlemskap redo att börja. På ditt boardingkort står det TSA Precheck™/Global Entry. När du närmar dig säkerhetsvakten, visa skötaren ditt boardingkort, så är du på väg.

Lämna ett svar