Varje år från mitten till slutet av februari träffar den nedgående solen Yosemites Horsetail Fall i precis rätt vinkel, vilket skapar en illusion av att vattenfallet brinner. Fenomenet, som är känt som "eldfallet", beräknas inträffa mellan 10–28 februari 2022, enligt National Park Service.

CheckMyTrip Yosemite 2022
@neohumanity

För att eldfallet vid den 1 575 fot långa Horsetail Fallet – som ligger på den östra sidan av El Capitan i Yosemite Valley – ska vara synligt måste förhållandena vara nästan perfekta. Förutom klar himmel så att solen kan träffa vattenfallet måste det också finnas tillräckligt med snö smält så att vattenfallet rinner.

I år kan evenemanget ses så tidigt som 10 februari och pågå till 28 februari. Prime viewing kan pågå från 18 februari till 23 februari med bästa tiden att se Yosemites eldfall mellan 17:27 och 17:39 den 21 februari, enligt prognoser från fotografen Aaron Meyers, som har skjutit evenemanget många gånger.

Var finns brandfallet? Hur man kommer dit

Yosemite 2022 CheckMyTrip
@shawnreeder

Eldfallet dyker upp i Horsetail Fall. Enligt NPS, för att se Horsetail Fall, bör gästerna parkera vid Yosemite Falls parkering (väster om Yosemite Valley Lodge) och gå 2,5 miles till visningsområdet nära El Capitan Picnic Area. Om området är fullt, rekommenderas besökare att parkera vid Yosemite Village eller Curry Village och använda den kostnadsfria pendelbussen för att komma till visningsområdet. 

Ett körfält på Northside Drive kommer att stängas av för fordon för att ge plats för fotgängare som reser mellan Yosemite Falls parkeringsplats och visningsområdet. Parkering eller stopp för att lasta av passagerare på Northside Drive i området är förbjudet. Ta reda på mer information om parkering och åtkomst till området från NPS hemsida.

Besökare rekommenderas också att ta med varma kläder, samt en pannlampa eller en ficklampa. 

Även om denna händelse tidigare varit lite känd, har intresset ökat enormt de senaste åren. De nya restriktionerna lades till efter att området hade sett nedskräpning och ohälsosamma förhållanden på grund av brist på faciliteter och fler besökare, enligt NPS. I år kommer toaletter och soptunnor att finnas på rastplatsen. 

Källor Ensam planet, Fjärran


Få uppdaterad COVID-19-reseguide i CheckMyTrip

Nu inne CheckMyTrip, du kan kontrollera covid-19-resebegränsningarna för ditt ursprung och din destination som en del av din resplan eller direkt i appen, om du inte har en resa planerad ännu.

Dela den här artikeln

Lämna ett svar