Många amerikaner är ivriga att börja planera resor efter att ha fått sitt fullständiga covid-vaccin och booster-shots. Och länder är återigen öppna för internationella besökare – vanligtvis med färre inträdeskrav för dem som är helt vaccinerade. Vissa resmål, som Grekland och Island, har välkomnat vaccinerade resenärer under stora delar av det senaste året, medan andra gillar Australien och Marocko, har precis börjat öppna igen.

Läs vidare för ställen att resa efter ditt COVID-vaccin.

Nyöppnade destinationer

@walking_perspective

Australien

Vaccinerade resenärer kan återigen besöka Australien. Förutom att visa bevis på vaccination ska besökare även ha ett negativt PCR-testresultat inom tre dagar efter avresan eller ett snabbt antigentest inom 24 timmar. Resenärer måste fylla i en digitalt passagerardeklarationsformulär.

Ovaccinerade resenärer kan bara komma in i landet om de ansöker om och är det beviljat dispens.

Alla resenärer måste också uppfylla olika krav som ställs av individen australiska stater och territorier.

@luisah.fotoblogg

Papua Nya Guinea

Vaccinerade resenärer kan återigen besöka önationen Papua Nya Guinea. Resenärer måste visa bevis på vaccination, fylla i ett online blankett för hälsodeklaration, och presentera ett negativt COVID-testresultat inom 72 timmar efter avgång. Resenärer måste också testa vid ankomst på egen bekostnad.

@shoestring_travelers

Filippinerna

Vaccinerade turister kan resa till Filippinerna utan karantän, men måste visa ett negativt PCR-resultat inom 48 timmar efter avgång.

Resenärer måste också visa bevis på COVID-reseförsäkring med minst $35 000 i täckning om de skulle bli sjuka i landet. Regeringen ber också resenärer att själv övervaka för symtom i minst sju dagar efter ankomst.

Ovaccinerade resenärer får inte ta sig in i Filippinerna.

@lauraelmcleod

Marocko

Marocko återlanserade internationella flygresor för vaccinerade resenärer från USA och andra håll i början av februari. Förutom bevis på vaccination måste resenärer visa ett negativt PCR-resultat inom 48 timmar efter avresan och genomföra en passagerarnas hälsoformulär. Resenärer kan bli föremål för stickprov på flygplatsen.

Landet är inte öppet för ovaccinerade resenärer.

@micke64h

Norge

Resenärer från USA och alla andra länder, oavsett vaccinationsstatus, kan återigen komma in i Norge utan ytterligare krav från och med den 12 februari.

@ifeelslovenia

Slovenien

Från och med slutet av februari kan resenärer besöka Slovenien, oavsett deras vaccinationsstatus, utan ytterligare krav.

@hidwii

Bali

Även om det inte är sitt eget land, är Bali en av Indonesiens få resmål som nu är öppen för USA-resenärer utan krav på karantän. Resenärer måste också ge ett negativt PCR-resultat inom 48 timmar efter avgång, visa bevis på betalning i minst fyra dagar vid en statligt godkänt hotell, och visa bevis på COVID-sjukförsäkring med täckning på minst $20 000. Resenärer måste också testa vid ankomsten och sedan vänta på sitt hotell på resultaten; de måste testa igen den tredje dagen av vistelsen. Samma regler gäller för Batam och Bintan; vaccinerade resenärer som besöker andra delar av Indonesien måste genomgå en 24-timmars karantän och uppfylla ytterligare krav.

@bookoftropecelo

Portugal

Portugal är nu öppet för vaccinerade resenärer. Landet kräver att resenärer visar ett EU Digital Covid-certifikat eller ett vaccincertifikat från en godkänd tredjelandslistan, vilket inkluderar inte USA. Som sådan måste vaccinerade US-resenärer visa ett negativt PCR-testresultat inom 72 timmar efter avresa eller snabbt testresultat inom 24 timmar. Resenärer måste också fylla i en passagerarlokaliseringskort.

@_kahara

Sydkorea

Från och med den 1 april kan vaccinerade USA-resenärer besöka Sydkorea utan att behöva sätta sig i karantän. Turister måste registrera sina vaccinationsregister online innan resan.

@sjomanart

Nya Zeeland

Startande 1 maj, vaccinerad USA-resenärer kommer att kunna besöka Nya Zeeland. Tills dess är dock gränserna endast öppna för personer som reser för en "kritiskt syfte,” som att arbeta inom vården eller att vara med en nära familjemedlem.

Få uppdaterad COVID-19-reseguide i CheckMyTrip

Nu inne CheckMyTrip, du kan kontrollera covid-19-resebegränsningarna för ditt ursprung och din destination som en del av din resplan eller direkt i appen, om du inte har en resa planerad ännu.

*Källor: CNTraveler

Dela den här artikeln

Lämna ett svar